Historie inden for medicin kan godt lide at gentage sig selv

Inden vi ser på medicinhistorien, skal vi vide, hvad de er, og hvordan og hvorfor de blev opfundet.

Ordet “medicin” kommer fra det latinske ord, der betyder “civiliseret mand”.

Det har været brugt siden oldtiden som et medicinsk udtryk, men det var først 300 år efter Kristus, at den græske læge Galen brugte udtrykket til at henvise til dem, der studerede medicin. Dette navn sidder fast og er stadig i brug i dag (og er nu undertiden forkortet til MD). Årsagen til dette navneskift skyldtes, at medicin i modsætning til andre videnskaber som kemi eller fysik var en kunst frem for en videnskab. Det kan siges, at der indtil Galens tid ikke var nogen rene videnskaber, der forklarede alt om liv og død og om sygdom og helbredelse. Det var snarere afhængigt af praktisk erfaring kombineret. Mange mennesker er uvidende om historien inden for medicin i dele af Europa. Dette gælder især, når man behandler sygehistorie. På grund af dette emnes karakter var det svært at finde et passende emne til denne artikel. Som det viser sig, er der mange oplysninger tilgængelige om sygehistorie i Danmark og Sverige. Jylland og Fyn havde været et stort internationalt handelscenter for handel mellem England, Skandinavien og Europa. I første halvdel af 1200 -tallet var Jylland et blomstrende handelscenter i den nordlige udkant af Danmark. I 1320, efter en epidemi i Københavns sommer, ramte en hungersnød Jylland. Folk sultede, og mange døde enten af sult eller af sygdom. Dette skabte en stor angst blandt de mennesker, der troede, at dette ville blive gentaget igen i de kommende år. I 1249 under kong Christian I etablerede han sin centralregering på Roskilde med dens havn som sin nye hovedstad for Danmark. Han genoplivede også handelen ved at vedtage flere love for at regulere handelen. En af disse love gjorde det ulovligt for enhver person at sælge eller købe noget undtagen mad eller medicin.

Deltag i Lægeforeningen

En medicinhistorisk virksomhed kan være en stor indholdskilde for læger. Det kan hjælpe dem med at få et overblik over den aktuelle tilstand inden for lægevidenskab. Ved at have adgang til information er de i stand til at træffe mere informerede beslutninger om deres patienters helbred.

Denne artikel er den første i en artikelserie om Jyllands og Fyns historie. Det giver en introduktion til regionens historie, økonomi, industri og kultur.

Forfatteren ønsker at invitere dig til at deltage i Lægeforeningen Jylland og Fyn.

Related Posts